Ден на христианското семейство

         На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично, а в българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство. От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер и именно семейната среда е предпоставка за развитие на техните заложби и дарби.

          Учениците от 4 клас с кл.р-л Здравка Павлова тържествено отбелязаха светлия празник с представяне същността на празника, библейската история  и традициите, свързани с него,  стихотворения и песни.Скъпи гости на празника бяха г-жа Лиляна Зирева-директор на училището,г-н Иван Малчев-зам.директор,учители и родители.

       Денят на християнското семейство е празник, който трябва да почитаме и уважаваме. 21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова го посветете на най-близките си хора и се заредете с много, много любов.

Нашата гордост

Учениците от група „Мечтатели“ спечелиха всички областни етапи и се представиха достойно на Национално ниво на конкурса „Пу сейда будем слонце“. Поздравления на всички участници и на техният ръководител г-жа Здравка Павлова